Kategóriák
Hírlevél Olvasmány

Kedves Jézus Szentséges Szívének Tisztelői!

Részlet:
Mint tudjuk, Jézus a Királyok Királya. Szent Pál a Galatákhoz írt levelében írja “A szabadságot Krisztus szerezte meg nekünk. Álljatok tehát szilárdan és ne hagyjátok, hogy újra a szolgaság igájába hajtsanak benneteket.”

Krisztus Király ünnepének evangéliuma Pilátus és Jézus párbeszédét tartalmazza. Pilátus kérdésére Jézus többek között így válaszol: ” Az én országom nem ebből a világból való”.

Mint tudjuk, Jézus a Királyok Királya. Szent Pál a Galatákhoz írt levelében írja  “A szabadságot Krisztus szerezte meg nekünk. Álljatok tehát szilárdan és ne hagyjátok, hogy újra a szolgaság igájába hajtsanak benneteket.”

Aki nyitott szemmel él-e világban tudja mennyire aktuális ez a figyelmeztetés ma. Elfordultunk Istentől, hagytuk, hogy a Sátán megtévesszen bennünket nem állunk már “szilárdan” és a “szolgaság” igen közel van! Talán már Istentől kapott országunk elvesztése ellen sem küzdünk?

Gyűrű Géza atya könyvéből idézem a következő legendát: ” Egy régi Szent Márton legenda szerint az ördög felajánlotta a segítségét a szentnek. Királyként jelent meg előtte uralkodói pompában. Szent Márton megkérdezte, hogy ki ő valójában. Én vagyok Jézus, a Messiás – válaszolta az ördög, Hol vannak a sebeid? tette fel a kérdést a szent. Én az égi dicsőségből jövök, ott nincsenek sebek – válaszolta az ördög, Erre Szent Márton ezt felelte: Azt a Messiást, aki nem viseli magán a szenvedés jelit, azt nem tudom szeretni: aki nem hordozza a kereszt jelét, abba nem tudok belekapaszkodni”.

Mi nem vettük észre, hogy a hozzánk szólónak nincsenek sebei, így nem Ő a messiás. Talán még nem késő, hogy Jézus szerinti tanítást követve, bűneinket megbánva, imádkozva vezekelve kérjük Krisztus Király megbocsátását.

Ismét Gyűrü atya könyvéből idézek: ” A lágerben Franklt faggatták a társai, hogy létezik -e Isten? Van-e értelme ilyen körülmények között, az emberi életnek?

Frankl a Zsidóból lett keresztény ezt válaszolta: Az élet gyönyörű még ott is ahol szinte valamennyien a halál kapujában állunk, de tudnunk kell, hogy az ember teremtmény, aki feladatokat kap az Úristentől és az teszi boldoggá, ha a feladatait megoldja. És a láger feladat. A számonkérés pedig Isten dolga”.

Mi nem vagyunk lágerbe ! Semmi nem akadályozhatna meg bennünket feladataink teljesítésében: nevezetesen Krisztus Király parancsainak megtartásában.

A Keresztény ember egyetlen pillanatra sem felejtheti el, hogy Jézus azt mondta. Ne féljetek! Ne féljetek attól aki a testet megöli, de a léleknek nem árthat!

A 29,11 Zsoltár szavaival búcsúzom : ” Az Úr királyként trónol mindörökké,

Székesfehérvár, 2021-11-09 

Imádságos tisztelettel: Hiller Lőrinc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük