Kategóriák
Olvasmány

Gondolatok Jézus Szíve fő ünnepére

Alacoque Szent Margit a XVII. században egy lelkigyakorlaton belső hangot halott. ” A Szívem számára áldozatot keresek” Margit válasza ” Szívemet feláldozom kívánságának teljesítésére fenntartás nélkül. Jézus ezt mondta neki: Isteni Szívem oly szenvedélyesen szereti az embereket, hogy szeretetének lángját nem tudja tovább magába zárni, hanem a te közvetítésed által ki kell azokat árasztani és Magamat nekik ki kell nyilatkoztatnom, hogy meggazdagítsam őket,” Aztán megkapta Jézus Szíve ígéreteit. Ma már igen kevésszer hallunk róla ezért álljon most itt a tizenkét ígéret…

 1.  Szívem tisztelőinek megadom mindazokat a kegyelmeket, amelyekre szükségük van.

 2.  Családjukban békét szerzek.

 3   Megvigasztalom őket szenvedéseikben.

 4.  Biztos menedékük leszek életükben, de főképpen haláluk óráján.

 5.  Minden vállalkozásukat megáldom.

 6   A bűnösök Szívemben az irgalom forrására és tengerére találnak.

 7.  A lanyha lelkek buzgókká válnak.

 8.  A buzgó lelkek még nagyobb tökéletességre emelkednek.

 9.  Megáldom azokat a házakat, amelyekben Szívem képét tisztelik.

10. A papoknak olyan erőt adok, hogy még  a megrögzött bűnösöket is megtérítik.

11. Szívembe zárom és onnét soha ki nem törlöm azoknak a nevét, akik ezt az ájtatosságot terjesztik.

12. Szívem túláradó irgalmában megígérem, hogy mindazoknak, akik kilenc egymás után következő hónap első péntekén megáldoznak, megadom a végső állhatatosság kegyelmét: nem fognak szentségek nélkül meghalni és Szívemben  biztos menedékük leszek haláluk óráján

Sajnos ma már sokan azt sem hiszik, hogy egyáltalán bűn is létezik, pedig a számonkérés nem marad el. A liberális világ annyira közömbössé tette a Római Katolikusokat is, hogy az emberre hagyatkozunk, pedig tudjuk a Szentírásból ” Áldott az az ember aki az Istenre hagyatkozik és átkozott aki az emberben bízik.”.

Egyre jobban protestánsokká váltunk! Talán leginkább jelzi ezen magatartásunkat, hogy a Szűz Anyát mind kevesebben tiszteljük. Elfordultunk attól aki a legfőbb közbenjárónk, különösen fájdalmas ez a magyar nép tekintetében. Május hónapban vagyunk és még a betöltött plébániákon sem mindig természetes a mindennapi köszöntése a Szent Szűznek.

A ma embere szenved, hiányzik a jóság a segítő készség, van helyette a pénz, az önzés, a hazugság. Pedig soha nem volt fontosabb az igazság mint napjainkban. Az egyház földiesen gondolkozik, nincs példamutatás, pedig rémlik, hogy halottunk már róla, hogy Isten nélkül semmik sem vagyunk, nélküle semmit sem tehetünk.

Jézus Szentséges Szívének ünnepén tiszta szívvel kérjük Őt bocsájtson meg nekünk, térjünk vissza hozzá, tartsuk meg parancsait, hogy megmenekülhessünk.

Tartsuk mindig szemünk előtt Edmund Burke (1739-1797) bölcs szavait: “A gonosz győzelméhez elegendő az, ha a jó emberek nem csinálnak semmit.

Nem hallgathatunk! Jézus mellett ki kell állnunk!

Prohászka püspök úr szavai legyen a mi hitvallásunk is:

“Hiszek Jézus szentséges Szívében

És mindent átölelő nagy szeretetében.

Hiszek a lelkeknek szent közösségében.

Hiszek a szeretet végső győzelmében”

Székesfehérvár, 2021 május 28. Imádságos tisztelettel : Lőrinc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük