Kategóriák
Beszámoló

Összefoglaló a Jézus Szíve Családok Imaközösségének országos találkozójáról

Az időpontot a járványra való tekintettel többszöri módosítás után szeptember 19-re tűztük ki és hála Istennek sikerült is megtartani.

Emlékeztetőül megemlíteném, hogy 8 éven keresztül nem volt a Jézus Szíve Családnak vezetője, ugyanis 2013-ban elhunyt Miklós Dezső atya, aki összefogta és irányította a Jézus Szíve Családok imaéletét, és segítette az imacsoportokat. Mivel éveken keresztül vezető nélkül működtünk, a nem kívánt következmények nem maradtak el. A Jézus Szíve Család számbeli megfogyatkozása és a lelkiség tüzének takaréklángon való őrzése reálisan mutatja a vezetés hiányát. De Istennek a Szentlélek működésével és vezetésével imáink meghallgatásra találtak ebben az évben, és az egyik buzgó apostolunk és Cs. Domokosné Bükkszentkeresztről isteni sugallatra felkereste Farkas István – Lupusz – piarista atyát, aki nagy tisztelője Jézus Szívének. Katona István püspök úr segítségét is kérte, akihez Lupusz atyát közeli rokoni szálak kötik. Ez is segíthetett, hogy elfogadta a felkérésünket. 

Lupusz atya megnyilatkozásaiból látjuk, hogy Jézus Szíve tisztelete mellett a hazaszeretet is kiemelkedően fontos számára. Tudjuk, hogy a hit és a hazaszeretet édestestvérek, ezért a Jézus Szíve Család minden tagjának imádkozni kell Hazánkért a Haza megmaradásáért, hiszen csak így tudjuk elképzelni a Jézus Szíve Család minél szélesebb körű elterjedését és megerősödését. 

Lupus atya személyében olyan vezetőt kaptunk, aki Jézus Szíve iránti elkötelezettségével és képességével újjá tudja szervezni a sokáig pásztor nélkül maradt „nyájat”. Országos ismertsége és kapcsolatai révén szeptember 19-én a budapesti Szent Margit Gimnázium dísztermében (Villányi út 5-7.) megtartotta a már régóta várva-várt országos találkozót, 35 testvérünk részvételével. Sajnos a járványra való tekintettel és jelenlegi egészségügyi állapotok miatt sokan lemondták részvételüket. A program 10 órakor kezdődött. Kölcsönös bemutatkozások és a valós helyzet ismertetése után rövid ebéd és szünet következett. Ezt követően elosztásra kerültek a frissen elkészült nyomtatványok és imafüzetek, így postaköltség és szállítási költség nélkül jutottak el a címzettekhez. 15 órakor egy szép ünnepi szentmisén vehettünk részt, melyet a belső nagy templomban mutatott be az atya. Az adományokból befolyt összeg fedezte a terem bérleti díját. A találkozó jó hangulatban zajlott le. Lelkesen, reményekkel és tervekkel tele köszöntünk el egymástól.

Köszönjük Lupus atyának, hogy vállalja a felelősségteljes nemes feladatot, hogy vezet és erősít minket, biztosítva immár Jézus Szentséges Szíve Tiszteletének és engesztelésének a folytonosságát. Bízunk benne, hogy az „égi tábor” résztvevőinek számát Jézus hívására imáinkon keresztül és példamutatásunk által növelni fogjuk. 

Hallom, ahogy Jézus megszólít: várlak, jöjj közelebb, ne félj! Jöjj hozzám gyarlóságaiddal, gyengeségeiddel, hiányosságaiddal. De jöjj a saját értékeiddel, a hűségeddel, a megpróbáltatásaidban való kitartásoddal. Jöjj aggodalmaiddal, sikereiddel és kudarcaiddal, a szenvedéseiddel. Amikor végre megérkezel, megpihensz és én szólok először: köszönöm Neked, mindazt, amit a szívemért teszel, az engeszteléseidet, az apostoli tevékenységeidet, mellyel hatékonyan terjeszted az emberek között szívem tiszteletét. Mindezért megáldalak Téged és jutalomban részesítem minden érdekemben hozott tettedet. Áldásom kiterjed a Tieidre és mindazokra, akiket az én oltalmamba ajánlasz.”

Jézus Szíve szeretetével és tiszteletével: Lőrinc és Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük